Grønkålsuppen er rigtig mormor mad, den er lavet af grøntsager som gulerødder, kartofler og grønkål, som man sagtens kan dyrke selv i sin have. Tilbehøret er kogte æg og groft brød, æggene kunne også godt komme fra egnen hønsegård, så man ikke skal købe dem i et supermarked. Det er lidt mere vanskeligt med brødet, det skal enten købes eller bages, da korndyrkning og formaling ikke er en process som er nem at gå til i egne omgivelser.
Kartofler og gulerødder skrælles, men skrællerne kan komme i komposten så de kan gøre gavn i haven og til den kommende grøntsagsdyrkning.
Grøntsagerne koges møre sammen med boullion.
Grøntkålen er taget af stokken, den rives i stykker og forkoges i et par minutter.
Den forkogte kål, tages op af vandet og hakkes grundigt inden den skal blandes med rodfrugterne.
Den færdige suppe med grønt og rødder.
Så er der serveret......
Ingen kommentarer:
Send en kommentar