søndag den 20. november 2011

Dukke opgave 2

Dukke i kræmmerhus
Har valgt også at lave en pop-op dukke, til at bruge som redskab i forbindelse med underholdning af børn i vuggestuer og børnehaver. Dette for at få hele processen med at forme, sy og male med i opgaven.




Forsøger at få formet et grundelement, at bygge selve hovedet fra. Det er egentlig nemt at bruge træmassen når den først er tyndet op. Det svære i denne process var at holde servietten der sidder inden under stramt nok, så den ikke skøjtede rundt mens man kom massen på.



Hoved er formet, han har fået næse, øjenbryn, ører og kind. Ansigtet er blevet bygget op af flere omgange, det værste er tørretiden imellem lagene, det tager alt for lang tid at tørre helt igennem.
Har i mellemtiden også fået lavet en lille hånd en høj hat og en meget lille bog til at læse op af.


Dragten ( eller hvad man nu skal kalde det ) skal sys, jeg vælger at komme for i dragten for at stive dukken lidt af når den er poppet op.


Efter en lang og besværlig omgang slibning er delene der er lavet i træmassen endelig klar til at blive malet. Håret bliver lavet af noget stærk kinesertråd, som hægtes på en snor så det kan nå rundt om issen på dukken. Der kommer ståltråd i armen så den kan formes på flere forskellige måder når dukken ikke er i kræmmerhus.


Delene er monteret og dukken er nu krybet i skjul i sit kræmmerhus. Man kan godt ane hans høje hat, men det er ikke til at vide hvem der kommer op neden under.



 Volá.. det færdige resultat...nemlig min helt egen  (-: fortolkning af HC Andersen, der skal sidde og læse historier for børnene.




Her ses han lige en gang til,  lige lidt tættere på..


Ingen kommentarer:

Send en kommentar