søndag den 20. november 2011

Dukke opgave

 Dyr af Kogler
Jeg har i min opgave valgt at gå i skoven og hente kogler og hvad man ellers kan finde, for at lave et dyr eller lign af disse. Tanken bag er, at det skal være et lille projekt for udviklingshæmmede som ikke skal koste noget særligt og skal være rimeligt overskueligt at gå til. Det er en af de sværere opgaver at få udviklingshæmmede til at komme ud og gå, så de også kan opleve den verden der er omkring dem og samtidig få lidt motion. Men med lidt motivation og en smule tålmodighed, vil det kunne lade sig gøre at lokke dem med til et lille overskueligt projekt, hvor de også udover processen får et lille produkt de kan tage med hjem i deres lejlighed og bruge som pynt.


Mange af koglerne er der er en stor variation af størrelserne og på formerne. Tænkte at det var nemmere at bygge af varierede kogler hvis der skulle flere detaljer med på dyret. Koglerne sættes sammen med en limpistol efter idé og fri fantasi.


Selve grundelementerne i dyret er også kogler, man kunne her vælge at lave et skelet i hønsetråd eller lign materiale. Her er grundform og fod blevet formet.

Det er en hyggelig men langsomlig proces, Man skal hele tiden dreje dyret for at se vinkler og proprationer fra flere sider og alle koglerne skal måles og vurderes om de passer til opbygningen af dyret på netop det sted man er nået til.

Det færdige resultat.. Ideen var at kogledyret skulle ligne en hornugle. Det er ikke alle der kan se at det skulle være en ugle, så om ikke andet kan det være det ligner en skovtrold.

Vi tager den lige en gang til, med lidt mere lys på. Prisen på uglen er hvad der svarer til en lille pakke med limstifter....



Ugle dukken/ figuren har fået et lille halstørklæde til de kolde tider hvis han skal stå udenfor. Halstørklædet er strikket i pon pon garn for at det skal ligne hvid mos, eller lav som det vist hedder på godt dansk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar