lørdag den 19. november 2011

Bestem et blad


På mine ture til biotopen blev der samlet en del bladmateriale, som så skulle studere nærmere ved hjælp af de bøger som var fundet til lejligheden. Nogle blade blev sorteret fra, hvis de lignede en genganger af andet blad.

Nu er det bare om at finde ud hvilket træ eller busk eller plante hører bladet til................


 Birketræ, bladet er hjerteformet med bredt kileformet grund. Birk findes i mange sorter, den vokser vildt i Danmark især ved moser og tørvegrav. Træet bliver ca.20 meter højt, har hvid bark med vandrette mørke striber og om foråret, spirer det med han og hunrankler.

 Bøgetræ, er meget almindelig i de danske skove, både som den almindelige eller som blodbøg med røde blade. Træet kan blive meget stort, med en krone på op til 6 meter, en højde på 30-40 meter og så kan det få en alder på 300 år. blomstrer i foråret med brunfarvede frugter.

Ahorn, hvor bladene har 3 eller 5 lapper.  Ahorn er blevet spredt i Danmark gennem dyrkning og selvsåning, træet bliver ca. 30 meter højt. De gulgrønne blomter springer ud om foråret med 6-12 cm lange hængende klaser.

Elmetræ, hvor bladene er ru på oversiden og bløde på undersiden. I Danmark almindelig som plantet træ, men også forvildet i skove, træet bliver ca. 40 meter højt. Om foråret blomster træet med næsten ustilkede blomster.


Hmm vist igen et birketræ, men måske af en anden art.

Det er vist også et elmeblad, eller også kan det være at det bare er mig der ikke kan identificere det.


Hassel, bladet er takket hele vejen rundt. Hassel findes i mange sorter, den vokser vildt i Danmark og er ofte plantet som som bryn og hegn. Træet er buskformet, men findes også som træfomet med en enkelt eller få stammer og om foråret, spirer det med hanranler og hungifler.

El, bladet er bredt og afrundet. El findes i mange sorter, den vokser vildt i Danmark men er også plantet som forkultur til skovbrug. Træet bliver 15-20 meter højt og om foråret, spirer det med han og hunrankler.
 Efeu, snylteplante der kravler på træerne ofte brugt som bedplante og lign. i haver

Bregne, fundet i skovbunden hvor den også gror. Den måtte med, da den er nem at identificere og let genkendelig.

Hvordan finder vi træet er et lille hyggeligt projekt, som de fleste målgrupper kan deltage i.

11 kommentarer:

  1. Godt vi fandt ud af hvad bladene hed.

    Tak :-)

    SvarSlet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
    Svar
    1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

      Slet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  6. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  7. her kan du spille https://www.google.dk/search?q=pacman&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwizuKTlrYfQAhXEbhQKHewhAD4QBQgaKAA&biw=1301&bih=620&dpr=1.05

    SvarSlet